Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

A kókuszmatrac és a pihentető alvás

Delmor
2020.05.04 16:36

Mi köze a kókusznak a matrachoz, és még inkább a pihentető alváshoz? Milyen pluszt adhat alvásunkhoz a kókuszmatrac?

A kókuszdióból, mint növényből lehet következtetni, hogy milyen is a kókuszmatrac. Nem, nem a színére gondolok ;). A növény kemény, így a rostjából készült matracnak is lesz egy kis köze a keménységhez. A kókuszmatrac ezzel a keménységgel járul hozzá, hogy a napi szinten használt matracod strapabíróbb legyen. Ha ébredés után hát-gerinc vagy nyaki fájdalmakkal küzdesz, akkor lehet, hogy a háttérben a nem megfelelő matracválasztás áll. Ezek a problémák megszűnhetnek (ha nem betegség áll fenn), ha megtalálod magadnak a megfelelő kókuszmatracot.

Ahhoz, hogy elkészüljön a kényelmes (kicsit keményebb) kókuszmatrac, a kókuszdió külső héját kell leszálazni. A kötőanyag eltávolításához ezt hosszabb időre beáztatják, majd alaposan kiszárítják, végül préselik. A kókuszmatrac számára ez a préselés adja meg a megfelelő tömörséget. A gyártás során a kókuszhéj rostjait kezelik (pl. kaucsukkal), mert így kap egy kis rugalmasságot.
A kókuszmatrac lehet kemény vagy félkemény, de minden esetben megfelelően rugalmas alátámasztást biztosít. A kókuszmatrac antiallergén, így ha házi por allergiában szenvedsz, akkor ideális választás számodra, ráadásul jól szellőzik a matrac.
A matracgyártók felnőttek számára ne készítenek olyan matracot, ami csak kókusz. Latex réteggel, memóriahabbal vagy hideghabbal kombinálják a kókuszmatrac felépítését. Az ilyen matracokban a kókuszréteg a megfelelő alátámasztásért felelős.
Gyermekeknek viszont készül olyan kókuszmatrac, mely teljes egészében kókusz. Fejlődő gerincoszlopuknak megfelelő alátámasztást ad.
Jó minőségű matracok között sokféle kókusz és valamilyen kombinációjú matracot találunk, melyek válogatott alapanyagokból készülnek.
A kókuszmatracok további jellemzője (mely nagymértékben mellette szól), hogy teljesen természetes, laza szerkezetűek. Ennek a laza szerkezetnek köszönhető, hogy a rákerülő nedvesség gyorsan elpárolog. Ez különösebben azért fontos, mert alvás közben is párolognak testnedveink, ami ezáltal nem marad bent a kókuszmatrac belsejében, így nem okoz gombásodást.
A pihentető alvás mindenki számára fontos, ehhez viszont elengedhetetlen a számunkra kényelmes kókuszmatrac. Ha normálisan kipihened magad, a betegségek is jobban elkerülnek ( a stressz sok baj forrása), tested ráadásul feltöltődik energiával, mely az egész napodra kihatással lesz.