Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Ne szenvedj kialvatlanságban! Rendezd be tökéletes hálószobád, tökéletes ágyneművel!

Delmor
2020.08.28 13:37
Ne szenvedj kialvatlanságban! Rendezd be tökéletes hálószobád, tökéletes ágyneművel!

Ugye Veled is előfordult már, hogy kényelmetlenül forgolódtál egész éjjel az ágyban, mert szúrt, nyomott, fáztál, meleged volt? A kialvatlanság másnapunkra borzalmasan rá tudja nyomni a bélyegét.

Hogyan segíthetünk ezen? Hogyan alhatunk nyugodtan és kényelmesen, anélkül, hogy óránként felébrednénk? Nos, több tényező felől is megközelíthető ez a fontos téma.

Hogyan segíthetünk ezen? Hogyan alhatunk nyugodtan és kényelmesen, anélkül, hogy óránként felébrednénk? Nos, több tényező felől is megközelíthető ez a fontos téma.

Az első ilyen a rendszeresség. Ha megadatik egy olyan életkörülmény, melyben esténként nagyjából azonos időintervallumban kerülünk ágyba, pozitív hozadéka lesz egészségünkre nézve.

Félsikerként könyvelhető el, ha az egyén minden este 10 vagy 11 órakor már a hálószobában, ágyában az igazak álmát alhatja. Ha viszont valakinek a munkarendje változatos és egyik este 9 órakor, máskor pedig csak éjjel kettőkor tud lefeküdni, már rendszertelennek mondható. Egy felnőtt ember egészséges alvásigénye 7-9 óra.

A második feltétele a pihentető alvásnak a nyugodt körülmény. Egy édesanya, aki még bölcsődés, óvodás gyermekével alszik egy ágyban, nem biztos, hogy túl kipihenten indul másnap dolgozni.

A harmadik tényező a kényelmes matrac. Egy olyan ágy, amiről felkelve nem fáj a nyakunk, a hátunk, a csípőnk, hanem boldogan és mosollyal az arcunkon indulhatunk neki egy újabb napnak.

Az ágynemű sem elhanyagolható ilyen szempontból. Ha jó minőségű ágyneműhuzatot választunk, amely minden éjjel gondunkat viseli és kényelmünket biztosítja, már nagyban hozzájárul a zavartalan alvási szokásunkhoz. Ágyneműhuzatok között többfélét is választhatunk. Ha egyedül alszunk, elég lesz egy 3 részes, egyszemélyes garnitúra is. Ez 1 db paplanhuzatból áll, 1 db nagypárna huzatból és 1 db kispárna huzatból. Ennyire van szükség, ha zavartalan kényelemre vágyunk. Ha viszont már ketten alszotok egy ágyban és szerettek egy takaró alá bújni, a 6 részes, nagy paplanos ágyneműhuzat garnitúra lesz a jó választás. Az ilyen szett 1 db nagy paplanhuzatot tartalmaz a 2 helyett, ami egészen nagyméretű: 200 x 220 cm. De van 7 részes ágyneműhuzat garnitúra is, ami 2 db paplanhuzatból áll, 2 db 140 x 200 cm-es egyszemélyes takaróra húzhatjuk fel. Ha ketten, mégis külön takaró alatt nyugodtabb az alvás, akkor ilyen típust javasolunk.

Fantasztikus flanel ágyneműhuzat pedig a fázósabbaknak ajánlott, ami nem fogja hagyni, hogy arra ébredj éjjel, hogy fázol. A flanel egy nagyon vastag, mégis könnyed pamut anyag, ami selymességével és melegségével vesz le a lábadról.

Az alvás karbantartó és konzerváló folyamat, ami kikapcsolja érzékszerveinket, hogy az agy pihenhessen. Aludjunk minőségi körülmények között, kényelmesen.