Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Gyerekkorban is egészséges a kókuszmatrac

Delmor
2020.02.02 15:48


Hogyan kapcsolódik a kókusz a matrachoz? Van-e jelentősége, hogy a matracunkban van-e kókuszréteg?

Ha szétnézünk a mostani matrackínálatban, akkor láthatjuk, hogy sokféle matrac létezik.
A gyártók mostmár nagyon figyelnek arra, hogy az emberek milyen betegségekkel küzdhetnek. Igyekeznek ennek megfelelően kialakítani a matracok fekvőfelületét.
Mivel a kókusz egy kemény termés, így feltételezzük azt, hogy az ebből készült matrac is kemény. Ez a keménység egyfajta alátámasztást biztosít a gerincnek. De kényelmetlen lenne, ha csak ezen a kemény rétegen kellene feküdni. Ezért több rétegből alakítják ki a kókuszmatracokat. Ez a kialakítás a gyerekmatracoknál is fontos, hiszen nekik is alap a kényelmes pihenés. A kókuszréteg kemény felülete miatt a gerinc is jobban alá van támasztva. A kókuszréteges gyerekmatracban két kókuszréteg között található egy vastag komforthab. Ezt az egészet egy antiallergén burkolóanyag fedi, amit Aloe Vera huzattal vontak be.


A gyerekmatrac úgy lett kialakítva, hogy a gyerkőcöknek kellően rugalmas legyen. A kókuszrétegnek köszönhetően megvan a megfelelő alátámasztás a fejlődő gerincoszlopnak. A kókuszréteg remek szellőzést biztosít a matracnak.  Így nem marad meg a matrac belsejében a nedvesség, ami sokkal komfortosabb érzetet nyújt. 

Mivel kapható 90 x 200 cm méretben is, bátran kipróbálhatja Ön is! Ajánlom akkor is, ha gerinc – és hátfájdalmakkal küzd, hiszen ez megadja a megfelelő alátámasztást. Ezen a matracon mindig kipihenten fog ébredni, ez közérzetén is javítani fog.