Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Minden nap térj nyugovóra egészséges matracon!

Delmor
2020.02.02 15:51

Ha szeretnél minden nap kipihenten nekivágni az újabb kihívásoknak, akkor térj álomra egészséges matracon!

Hogy mit is érthetünk egészséges matracon? Erre a válasz egyszerű, viszont a választás már kevésbé.
Az egészséges matrac kialakítása miatt tud tenni az egészségünkért. Hogy ez mit is jelent valójában? Az egészséges matrac a pihentető alvás alapja.

Az egészséges matrac kialakítása miatt tud tenni az egészségünkért. Hogy ez mit is jelent valójában? Az egészséges matrac a pihentető alvás alapja. Ahhoz, hogy valóban kipihenten ébredj, s úgyis érezd magad, kell egy megfelelően kényelmes matrac. A matrac kiválasztásánál több fontos szempontot kell figyelembe venned!Memory matrac


Ébredés után szenvedsz nyaki, hát vagy derék fájdalmaktól? Ha igen, akkor befolyásolja, hogy milyen összetételű és keménységű matracot válassz magadnak a pihentető alváshoz.

Allergiás vagy-e az atkákra? Az egészséges matrac minden szempontból le kell, hogy fedje az egészséges jelzőt. Ez annyit jelent, hogy a megfelelő matracválasztással sokat teszünk egészségünk érdekében, megőrzésében. Érdemes még figyelembe venned, hogy a kiszemelt matrac mennyire szellőzik. Az egészséges matracok jól szellőznek, így még jobban elkerülhetőek a különböző betegségek. Az atkák sajnos mindenhol megjelennek, nem nagyon tudsz ellenük mit tenni, de a számukat csökkentheted, ha elővigyázatos vagy.

Az egészséges matrac gyermekedet is megilleti már az első pillanattól kezdve. Ebben a korban még fontosabb, hogy a kicsi a számára megfelelő matracon aludjon.
Akkor most nézzük néhány mondatban, hogy melyik egészséges matracról mit kell tudni.

A sort a közismert szivacsmatraccal (hideghab matrac) kezdeném. Ez a matractípus jó hatással van az egészségre, jól szellőzik és a test vonalát is megfelelően követi.
A következő típus, mely szintén helyet foglal az egészséges matracok között, a kókuszmatrac. Itt a matracban már egy vagy több rétegben kókuszréteget is találunk. Emiatt az egészségesnek számító matracunk már a félkemény-keményebb matracok közé tartozik kellő rugalmassággal, és még mindig jól szellőzik.

A memóriahabos szó hallatán mindenkinek a kényelmes szó társulhat a matrac fogalmához. Ez így is van, hiszen a memóriahabos matrac is sokat tesz azért, hogy az egészséges matrac fogalmába beleférjen. Stabil alátámasztása miatt teljes ellazulást biztosít a testnek nyugalmi állapotban.

Gyermeked számára még fontosabb, hogy megtaláld a megfelelő egészséges matracot neki, hiszen ő még most fejlődik. Ehhez első perctől kezdve biztosítani kell a megfelelő körülményeket. A gyerekmatracok is jól szellőznek, antiallergének, és keménységükkel biztosítják az alátámasztást a gerincoszlop tökéletes fejlődéséhez.


Már tudod, hogy milyen szempontokra kell figyelni a megfelelő matrac kiválasztásánál. Ezek után már könnyebb lesz megtalálnod a számodra/számotokra egészséges matracot.