Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Kókusz a matracban, matrac kókusz réteggel

Delmor
2020.02.02 15:35

Kókusz a matracban

Milyen kapcsolatban van a matrac és a kókusz? Az elmúlt évek során már szinte teljesen összefonódott ez a két szó egymással, s lett belőle kókuszmatrac.


Ha a matrac szót halljuk, általában egy kényelmes puha dolog jelenik meg a szemünk előtt. Nehéz elképzelni, hogy egy ilyen puhasághoz hogyan is kapcsolódhat egy ilyen kemény héjú gyümölcs.

Bár az őskorban még nem voltak matracok, ezért jobb híján a kemény földön aludtak. Később rájöttek, hogyha leveleket tesznek a földre, s arra fekszenek, akkor puhább felületen tudnak aludni. Az ő életüket is megkönnyítette volna egy szivacs matrac. Nekünk már könnyebb dolgunk van, hiszen sokféle matrac közül választhatunk. Itt van például a kemény matrac kókuszréteggel. Ez egyfajta alátámasztást biztosít a gerincnek, de mégis kicsit puhább felületet kap a matrac. A gerinc is jobban alá van támasztva, nem süppedünk bele a matracba. Ennek a kókuszréteges kemény matracnak a felépítése úgy néz ki, hogy két komforthab réteg között található a kókuszréteg.  Ez az egész a mindennapi használatban úgymond láthatatlan, mert be van vonva egy pamut védőhuzattal. Erre egy jó minőségű matracszövet van ráhúzva.


Ha fontos, hogy matracunk természetes alapanyagból készüljön, akkor ez megfelelő választás lehet. Csúcstechnológiával készült. Ez a végeredményen is látszik, hiszen egy rugalmas, jól szellőző matrac lett, melynek a közepén kókuszréteg van. Remek alátámasztásának köszönhetően pihentető alvásban lesz részünk.


Kellemes pihenést kívánok