Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Memóriahabos matrac előnyei

Delmor
2020.02.02 15:33

A matracok az emberek pihenésének aktív segítőtársai.

Nagyon sok matracfajtát különböztetünk meg, mert minden ember más-és más testi, és egészségügyi igényekkel rendelkezik.


Nem vagyunk egyformák, mert más a testalkatunk, súlyunk, magasságunk. Mindenkihez más matrac passzol, mert más az alvásigényünk, alvásszokásunk, komfortérzetünk, mindenki más szempontra érzékeny. Mindannyiunk más környezetben nőtt fel ezért különböző igényekkel rendelkezik, és az anyagi erőforrásaink is különböznek. Ha mi emberek egyforma paraméretekkel rendelkeznénk, akkor nem lenne a piacon ennyi matracvariáció. De úgy szép az élet, ha zajlik és dúskálhatunk a boltokban: a matracfajtákban. Egyik kedvenc matrac kombinációm a memóriahabos matrac.


Vegyük sorjában a memóriahabos matrac szerkezetét, tulajdonságai, történetét, gyártását, kinek és miért jó. A memória hab. Egy úgynevezett viszkóelasztikus poliuretánból készült emlékezőhab. Kisebb hőmérsékleten ellenáll a nyomásnak, magasabb hőmérsékleten nő a rugalmassága. Ha egy emberi test ránehezedik a memóriahabos matracra: akkor az emberi hő és súly hatására felveszi a testformát. Majd a memóriahabos matrac nyugalmi állapotban visszarendeződik az eredeti matracformára. A memóriamatracot a NASA fejlesztette ki 1966-ban űrhajókba az űrhajósok biztonsága érdekében. Ezzel az anyaggal párnázták ki az űrhajók belsejét, hogy kiegyenlítsék a nyomáskülönbségeket. Majd elkezdték használni a sportszergyártók pl. futó, edző és szabadidő cipők gyártásánál. Majd az egészségügy is felvette a memóriahabot a széles palettájára. A memóriahabot eleinte csak egy szűk réteg engedhette meg magának, de aztán az olcsóbb előállítása miatt mindenkinek elérhetővé vált. Manapság az emberi kényelemes alvás miatt gyártanak memóriahabos matracokat, párnákat, derékaljakat, matracvésőket.


A memóriahabos matracokat általában: sablonszerű, méretek szerint gyártják, de kérésre tudnak egyedi méretű matracot is gyártani. A memória habos matrac minden embernek a javára válhat, aki szereti a kényelmet, a nyugodt, pihent alvást. A memóriahabos matrac előnyei: csökkenti a fekvés során keletkező nyomásokat, jó hatással van a csontszerkezetre.  Kifejezetten ajánlott sportolóknak az igénybe vett izmok, csontok, inak ellazítására. A memória habos matrac további előnye, hogy, csökkenti azokat a fájdalmakat, amelyek porckopás, meszesedés gyulladásból adódnak. A memória hab a matracok szerkezetét szellőssé és légáteresztővé teszi ezért nagyon előnyös a használatuk. Az is köztudott, hogy a memóriahabnak van egy hipoallergén hatása, ami távol tartja matracunktól a poratkákat. A Zseraldin testvonal követő memóriamatrac 5 zónából áll: több fajta hideghab réteg, és a tetején memóriahabbal zárták le.


Ez a több rétegű egymásba illesztés nagyobb komfort érzet biztosít minden használója számára. A memóriahabos matrac szendvicset pedig belehúzták egy Soft frest, aloe vera, Cool Plus zipzáras huzatba. A Tencek egy nagyon puha tapintású cellulózból előállított anyag. A trence szálnak van a legnagyobb nedvesség felvevő képessége. Előnye még ennek a memóriahabos matrac húzatnak, hogy antibakteriális képességgel rendelkezik. Vagyis természetes módon távol tartja a baktériumokat és gombákat. Tehát ennek a memóriahabos matracnak az előnyei és testünkre ható tulajdonságai csak hasznunkra válhatnak. Jó pihenést.