Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás

Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás
Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás

Optima Memory memóriahabos matrac 5 zónás

A DELMOR OPTIMA MEMORY modell réteges felépítése és 5 zónás kialakítása sokféle tulajdonságot kölcsönöz ennek a hybrid matracnak. A komforthabnak köszönhetően pontrugalmas és elősegíti a megfelelő testtartást alvás közben is. A legfelső memóriahab komfortréteg pedig thermoaktív sajátossága révén felveszi testünk alakját, milliméter pontosságal alkalmazkodik hozzánk, csökkentve ezáltal a nyomáspontokat (váll- csípő), így izmainknak nem kell alvás közben is "dolgozniuk", valóban ellazulhatnak, regenerálódhatnak. Mindez pedig nagyon fontos  a minőségi pihentető alváshoz, hogy reggel valóban kipihenve és vidáman ébredjen. 

Rétegkialakítás: 

  • 3 cm memory foam
  • 7 cm komforthab – Ergozone ORTHO
  • 4 cm heterogén komforthab – medium
  • 7 cm komforthab – Ergozone ORTHO

Választható funkcionális matrachuzatok: 

Kiknek ajánljuk, mindazoknak akik kedvelik:

  • Ha a matraca kissé “körülöleli”,  testbefogadó komfortérzete közepes, de nem süppedős
  • Stabil, feszes komfort, mégis kényelmes matrac
  • Formastabilitás, magas minőség, mégis olcsó és megbízható matrac
  • Háton és oldalt alvóknak is egyaránt ajánljuk

 

 

Fekvőérzet
közepesen kemény
Huzat
zipzáras, mosható
Huzat anyaga
Soft Fresh, Aloe Vera, Tencel
Magasság
23 cm
Méret
egyedi méretben is
Súlyhatár
140 kg
Származási hely
Magyarország
Zónák száma
5
-11%
90 990 Ft 80 990 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2020.11.19  -  A készlet erejéig!
Méret - SOFT&FRESH huzattal :
Méret - ALOE VERA huzattal :
Méret - TENCEL huzattal :

Mit jelent a zónázás, miért előnyös Számunkra? 

Ha egy matrac úgynevezett zónákra van felosztva, akkor ez a matracon belüli keresztirányú felosztását, fentről lefelé, a fejtől egészen a lábig történő szakaszos kiosztását jelenti, ami tulajdonképpen a test ergonómiáját követi. ( fej, váll, medence- derék, lábrész)

A test egyenetlen súlyeloszlása miatt a matracok egyes zónái különböző terhelésnek vannak kitéve. A zónás felosztásnak köszönhetően a matracokat úgy alakították ki,  hogy valahol keményebb (pl. medence rész) valahol pedig puhább tehát különböző keménységű szelvényeket hoztak létre, ezzel kiegyenlítve a nyomáspontokat annak érdekében hogy alvás közben a gerincoszlopunk a legideálisabb helyzetben, teljesen  vízszintes vonalban legyen. Különösen nagy jelentősége van ez az azoknál, akik valamelyik oldalukon szeretnek aludni, hiszen náluk még nagyobb a nyomóerő váll és a medence-derék részen.

A zónázott matracok típusait tekintve, vannak 3, 5 illetve 7 zónás matracok.  

Mit érdemes tudni a memóriahabról? 

A Memória hab, másnéven Memory Foam vagy emlékező hab, viszkoelasztikus poliuretánból készül. A NASA az űrrepülőgépek üléseihez tervezte, hogy megfékezze a G-erők hatását amit az űrhajósok le- és felszállás közben tapasztaltak. 

Ez az anyag hőmérséklet érzékeny, ami azt jelenti hogy magasabb hőmérsékleten nagyobb a rugalmassága. Ez a matrac esetében úgy néz ki hogy magának a test hőjének hatására a memóriahab képes a testvonal követésére milliméter pontosan. Úgynevezett “öntőforma” látható a matracon, ami tökéletese leképezi a test vonalát. A legnagyobb előnye, hogy csökkentett nyomás nehezedik a testünkre, kevesebb a nyomáspont  ezáltal kivédve az éjszakai zsibbadás okozta forgolódást. Klinikailag igazoltan javítja alvásunkat azáltal hogy többet pihenünk kevesebb idő alatt, vagyis a mély alvásos REM fázis tovább tart.
A memóriahabos matrac a felhasználók szerint melegebb mint a hideghabos társai, azonban kevésbé légáteresztőek. Ezért a gyártók az utóbbi években kiemelt figyelmet fordítottak, hogy tökéletesítsék és valóban kivételes és egyedülálló komfort és ergonómia szülessen.  Ezek az úgynevezett hybrid matracok, amikor a matrac rétegei különböző típusú alapanyagból állítják össze, így az egyes rétegek legjobb tulajdonságait használják ki egy matracban.