Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Miért annyira kényelmes a memóriahabos matrac?

Delmor
2020.02.02 15:37

Miért annyira kényelmes a memóriahabos matrac?

Talán hallott már a memóriahabos matracról, csak eddig nem tudta pontosan milyen is az. Most egy kis bepillantást nyer, hogyan is épül fel a memóriahabos matrac.


A memóriahabos matracok nagyon kényelmesek. Ez annak köszönhető, hogy a memóriahab követi a test vonalát. A matracokon azért használják ezt a fedő réteget, hogy elérjék a magasabb komfortérzetet.


A memóriahabnak köszönhetően a fekvőfelület jobban idomul testünk vonalához. Így a test alátámasztása sokkal egyenletesebb ezzel a memóriahabos matraccal.  Különböző rétegekből épül fel a memóriahabos matrac, ezért is tud ennyire nagy kényelmet nyújtani alvás közben. Éppen ennek a réteges felépítésnek köszönhető, hogy nagyon rugalmas, mégis megtámasztja a gerincet. Ennek a memóriahabos matracnak közepesen kemény fekvőfelülete van. Emiatt teljesen kényelmes azok számára is, akik gerincproblémákkal vagy hátfájással küzdenek.


Ennek a memóriahabos matracnak a felépítése úgy néz ki, hogy a két vastag komforthab réteg között található egy kisebb heterogén komforthab.  Ennek a legfelső szintjén van rajta a még nagyobb kényelmességet adó memóriahab. De ezekből semmi nem látszik ha ránézünk a matracra, hiszen egy jó minőségű pamut védőhuzatot kapott. Ez egyfajta összetartást is biztosít. De hogy matracunk ne csak kényelmes legyen, hanem dizájnos is, ezért választhatunk rá matracszövetet is. Így személyre szabott is.Ezen a matracon mindig kipihenten fog ébredni, ami a közérzetén is érződni fog. Napközben jobban fogja magát érezni, és a hátfájással sem kell küzdenie.