Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Miért egészséges a kókusz gyerek matrac?

Delmor
2020.02.02 13:06

Minden nap megújult erővel vágnak neki gyermekeink a napi teendőiknek, elfoglaltságaiknak.

De ezt az erőt megfelelő pihenés előzi meg erre valók a gyerekmatracok. A matracok a középkorban terjedtek el, igaz akkor még tollal töltött szákok voltak. A gyerek matrac, mindig jelen volt, de az anyaga és a felépítése elégé gyerekcipőben járt. A gyerekekre fordított figyelem csak a közelmúltban terjedt el.

Mitől jó egy gyerekmatrac, milyen tulajdonságai és milyen fajtái vannak. Mi az a kókusz gyerekmatrac, mit tud miért jó választás, hogyan hat az egészségűnkre. A jó gyerekmatrac pont annyira puha vagy kemény: amit gyerekünk igényel, erre van sok választék. A gyerekmatracok anyaga szerkezete eléggé eltérő lehet.Az sem utolsó szempont hol és milyen technológiával gyártották. A gyerekek egészsége nagyon fontos, és kell a fizikai aktivitása az iskolában. Ezért nagyon nem mindegy milyen gyerekmatracon alszik gyerekünk. A kókusz gyerekmatrac  stabil felfekvést ad gyermekűnknek, ami megtámasztja a gerincoszlopot. A kókusz rostjai bár erősek, ennek ellenére szerkezetűknél fogna nagyon jó szellőző képességgel rendelkeznek. A kókuszt bemertezik latexszel, kezelik egy speciális szerrel, ami megakadályozza a penész lerakódását a gyerek matracban. Ennek az eljárásnak köszönhetően moly és a poratka is elkerüli az ilyen gyerek matracot Ennek az eljárásnak következtében elmondhatjuk, hogy antiallergén bio gyerek matracunk van. A kókusz, mint anyag könnyű ezért nem nehezíti el a gyerek matracot és könnyen mozgatható. Ha strapabíró kemény gyerekmatracot szeretnénk, jó választás a 6 cm es kókusz gyerekmatrac. Minden szülőnek fontos, hogy gyerekeinek mindent megadjon, ami az ő jólétűket, pihenésűket szolgálja. Nincs annál rosszabb, mint mikor egy gyerek már reggel nyűgösen kell. 

A gyerekek egészsége is nagyon fontos és nagyban hozzájárul pl. egy gyerekmatrac az egészség megőrzéséhez. Gyerekkorban alapozzuk meg a testünk felnőttkori állapotát kitartását, szerkezetét. Nagyon nagy hibát követ-el, ha nem megfelelő fekvőhelyet, gyerekmatracot választunk. Meg kell vizsgálni különböző szempontokat: mint súly, magasság, allergiára hajlam. Nem mindegy hol, miből gyártják a gyerek matracokat pont az allergén anyagok miatt. Azt is vegyük számításba, hogy a gyerekek körében gyakran előfordul, hogy ortopédiailag nem megfelelő szögben van a gerincük. Ezért a jó gyerek matracnak gerinc kímélőnek, puhábbnak, vagy keménynek kell lennie.


Kellő körültekintéssel válasszuk hát meg a gyerek matracát, jó fekvőhelyét. A gyermekeink jóléte, egészsége, pihenése aktivitása legyen az lelki vagy fizikai elhívásunk. Minden felelős szülőnek illik tájékozottnak lennie melyik gyerek matrac passzol gyereke felépítéséhez.  Ez az antiallergén, kókusz gyerekmatrac: teljes pihenést, feltöltődést nyújt. Nagyon jó alvótárs lesz hosszú ideig és gyermekünk minden reggel üdén és frissen fog ébredni.