Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: info@delmor.hu
Blog

Milyen az igazán jó fedőmatrac. Milyen tulajdonsága legyen

Delmor
2020.02.02 15:32

A minden napos hajszolt, harcos, küzdelmes életűnkben nagyon fontos a megfelelő pihenés. 

A nyugodt alváshoz, hogy felkészüljünk a következő napra nagy segítséget nyújt ez a fedőmatrac. A minőségi alvás nagyon fontos szervezetűnk jó működéséhez. A fedőmatracoknak jól meg kell felelni, hogy napközben a rossz alvás ne okozzon teljesítményromlást. A nem megfelelő alvás, az alváshiány különböző betegségek kialakulását eredményezheti.

A jó fedőmatrac betölti használója alvás és pihenés igényeit és felkészíti a testet és szellemet másnapra.


A kényelemre fontos figyelni, mert ez határozza meg életérzéseinket és energiaszintűnket. Ezért nagyon fontos szerepet tölt be egy fedőmatrac a hálószobánkban. A fedőmatracokat más néven toppernek nevezzük. Nagyon sok szempontot kel figyelembe venni, hogy megfelelő legyen kiválasztott matracunk. Miért kell a fedőmatrac a már meglévő fekvőhelyűnk kiegészítésére? Előfordul, hogy az ágyunk vagy a meglevő matracunk nem megfelelően kényelmes. Ezért minimális kiadással egy fedőmatrac megvásárlásával tudjuk korrigálni, optimalizálni kényelműnket. A fedőmatracot magában hosszú ideig nem tanácsos alkalmazni. Mert nem tudja pótolni a megfelelő alátámasztást hosszútávon.

A fedőmatracoknak sok típusa létezik, de hazánkban elterjedtebbek a memória típusúak. Azért szereti a legtöbb ember a memória fedőmatracot, mert termo aktív tehát melegséget sugároz. Ha fázós vagy és szeretnél éjszakánként meleg és kényelmes pihenést, akkor a memória fedőmatrac a megoldás. A memória hab tulajdonsága, hogy érzékeli a test melegét és átveszi a használója alakját. A memóriás fedőmatrac hőtartó tulajdonsága enyhíti azon betegek fájdalmait, akiknek segít a meleg. A memóriahabos matracvédő: viszkoelasztikus poliuretánból készült, hab és gél részecskék elegye. A bekerített testhőmérséklet gyorsan nyeri vissza formáját és lágyabb érzetet kölcsönöz a fedőmatracnak.


A memóriahabos fedőmatracot emlékező habos matracnak is nevezik. A memória hab másik nagyon jó tulajdonsága, hogy távol tartja az atkákat. A memóriahabos termo fedőmatrac kitűnő kényelmet, alátámasztást nyújt gerincoszlopunknak.  A memória hab története 1966-s évekig nyúlik vissza a NASA fejlesztette ki. A jobb fedőmatracok esetében a külső réteget le lehet venni és ki lehet mosni. A fedőmatracoknál is elengedhetetlen szempont, hogy személyre szabott méretet válasszunk. A fedőmatracok huzata és az azzal kombinált anyagoknak is nagy jelentősége van. Mert direkt hatással van az aloé vera a memória gélre. Ugyanis: az aloé és szén kombináció csökkentik a memória gél fedőmatrac jellegzetes illatát. Manapság: a gyártók már a kicsi gyerektől az óriás emberekig is gyártanak fedőmatrac méretet. Fedő matrac vásárlás során: legyűnk bevállalósak és aktívak, és minden esetben próbáljuk ki. Akkor, ha ajándékba veszed valakinek a fedőmatracot még inkább megfontolt vásárlást igényel. Mivel előfordul, hogy le kell gyártatni az pedig nagyon kellemetlen: ha rossz méretet veszünk.