Rugós matrac

Black Friday

Péntek-Szombat-Vasárnap (2020.november 20-21-22.)
Az év legnagyobb Akciója!
Ingyenes szállítás 14.990Ft feletti vásárlásnál!
Csütörtök éjféltől indul és vasárnap éjfélig tart!

Nézet:
Sorrend:
-15%
Tristan bonellrugós matrac kemény
Tristan bonellrugós matrac kemény
-8%
Nicolas bonellrugós-kókuszmatrac
Nicolas bonellrugós-kókuszmatrac
-11%
Julien bonellrugós matrac 5 zónás
Julien bonellrugós matrac 5 zónás
-10%
Luka táskarugós matrac kétoldalas
Luka táskarugós matrac kétoldalas
-9%
Nino táskarugós matrac 7 zónás
Nino táskarugós matrac 7 zónás
-11%
Kenzos táskarugós matrac 7 zónás
Kenzos táskarugós matrac 7 zónás

A közismert rugós matracok talán mindenki számára ismerősek

A rugós matracok még mindig népszerűek, hiszen egyre kényelmesebb a kialakításuk, és ár-érték arányban még mostanában is kedvezőek. S a használhatóságuk ideje is egyre növekszik. A rugós matracoknak 2 fajtáját különböztetjük meg. Van a bonellrugós, és a táskarugós változata. Mi a különbség a 2 között?

A matracgyártók a bonellrugóval kezdtek el hamarabb kényelmes matracokat gyártani. Kezdetben még ezek a matracok kemény felületűek voltak, manapság viszont a gyártási technológia és anyaghasználat fejlődésével, sokszínűségével találkozunk puhább, közepesen kemény és kemény bonellrugós matraccal is. Ebben a típusú matracban a rugótestek összeköttetésben mozognak. így nem biztosít pontrugalmasságot. Ez annyit jelent, hogyha a bonellrugós matrac felületét egy ponton megnyomjuk, akkor a körülötte lévő terület is elkezd behajolni.


Ezt követte a matracgyártásban a táskarugós matracok előállítása. Ezt még zsákrugós néven is ismertheted. Itt a matrac belsejében már egybefüggő, összekapcsolt rugók vannak, hanem a rugótestek egymástól függetlenek. A táskarugós matracok esetében a rugók kisebbek, és textilzsákba vannak bevarrva. Ennek következtében már majdnem egymástól teljesen függetlenül mozognak. Így alvás közben jobb alátámasztást tud nyújtani, és így minden porcikád megpihenhet. Reggel kipihentebben fogsz ébredni egy kényelmes, megfelelő keménységű matracon, így a napodat is jól indíthatod.